vrijdag 26 februari 2010

Tussenstand Bayerischer Wald reisDe eerste groep fotografen die deel hebben genomen aan de Bayerischer Wald reis zijn vandaag weer huiswaarts gereden en dus is er nu even tijd voor een kort tussenverslag. Ook hier doet het voorjaar verwoede pogingen om de winter te verdringen. Bij aankomst was alles hier bedekt onder een dikke deken sneeuw. De temperaturen liepen in de loop van de week echter verder op en de dooi heeft dus zijn intrede gedaan. Het enorme pak sneeuw is gelukkig nog lang niet weg en momenteel lijkt het weer iets kouder te gaan worden.
In elk geval heeft de eerste groep kunnen genieten van over het algemeen mooi fotolicht en ook mooie foto momenten. Iedereen getrooste zich het nodige geduld om de gewenste foto’s te kunnen maken. We fotografen deze dagen dan wel in een wildpark maar als je hier eenmaal geweest bent weet je dat je nog steeds een flinke dosis geduld, doorzettingsvermogen en geluk moet hebben. De wolven bijvoorbeeld kunnen uren liggen slapen maar de wetenschap dat de vlam plotseling in de pan kan slaan houdt je op je post. Als het dan uiteindelijk allemaal op zijn plaats valt zie je allemaal blije gezichten van gelukkige fotografen om je heen. Daar doen we het voor.
Ik heb even een paar van mijn eigen foto’s bewerkt om ze hier te laten zien. De tweede groep wens ik een goede reis deze kant op en tot zondag. Ook deze week gaat vast een succes en heel gezellig worden.

PS: Deze foto's zijn op een laptop bewerkt dus ik sluit niet uit dat ze technisch niet perfect overkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reacties zijn onze motivatie !