vrijdag 14 november 2014

Elegante Kraanvogels op weg naar het Zuiden

In het uiterste oosten van Duitsland ligt een uitgestrekt gebied dat al eeuwenlang toebehoord aan één van onze meeste elegante vogels, de mooie Kraanvogels. Het gebied van Rügen is een vaste stop tijdens de najaarstrek van alle Kraanvogels die uit Scandinavië en Rusland komen, en richting Spanje gaan. Met tienduizenden tegelijk strijken ze neer in velden en akkers om krachten op te doen. En laten daar nu enkele mooie schuilhutten staan, dat maakt natuurfotografen uiteraard uiterst blij.

Hoewel ze imposant zijn blijven ze schuw dus in de hut is het oppassen om niet teveel te bewegen en stil te zijn. Maar de grootste uitdaging is wel dat je er van donker tot donker moet inzitten, je zou uiteraard anders duizenden vogels rond de hutten doen opvliegen. Dus alles voorzien om 12 tot 13u in een hutje van 2 op 1m te zitten, je moet er wat voor over hebben.

Maar wat een spektakel krijg je dan ook te zien. Werkelijk duizenden Kraanvogels die tot op 5 meter van jou komen paraderen en hun prachtige expressieve gedrag tonen. Roepen, dansen, springen, vechten, de hele dag door. Ouders met jongen die de grote tocht voor het eerst maken en hopelijk volgend jaar terug meekomen. Daartussen nog een massa ganzen, smienten, steltlopers en andere vogels. Een ware lust voor het oog.  Het waren 12 lange uren maar beslist volgend jaar opnieuw.

Zelf interesse om deze mooie reis te maken? www.wildpixtravel.com3 opmerkingen:

 1. schitterend om te zien en te horen, dat geluid vergeet je nooit meer,
  hier kwamen ze pas ook overvliegen en wil j e wel geloven dat er mensen zijn die alles doen om foto's te maken en niet aan het dier zelf te denken:-(
  vreselijk,

  mooi dat jullie dat niet doen daar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongetwijfeld een bijzondere belevenis. Heel fraaie beelden.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig mooie beelden!
  Dank voor het delen.
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !