maandag 24 november 2014

Edelherten in Engeland

Vorige maand ben ik afgereisd naar Engeland om daar de bronst van de edelherten mee te maken. Om precies te zijn naar Richmond park, een stadspark van Londen. Het is werkelijk een stadspark, maar die naam doet het gebied niet echt recht aan met een afmeting van 10 vierkante kilometer! Bovendien is het een Natura 2000 gebied vanwege de grote aantallen monumentale bomen, voornamelijk eiken. Door de vele dagelijkse bezoekers zijn de herten daar niet erg schuw en leven in een mooie setting, dus dat biedt goede kansen voor mooie foto's. Denk daarbij aan bos, (ruig) grasland en velden met adelaarsvarens.
En veel herten waren er. We hebben al het gedrag gezien wat je kunt verwachten, veel geburl, gevechten en paringen. We waren telkens voor zonsopkomst in het park aanwezig en gingen na zonsondergang weer weg. Alleen op de eerste dag hadden we wat mist die helaas al voor zonsopkomst weg was. Daar moesten we het mee doen. Geen mooi avond- en ochtendlicht. Dat was jammer, want we gingen voor mooie lichtsituaties. Maar het licht overdag was vaak prima om bij te fotograferen.
Er was nog een iets wat tegenzat, namelijk dat de bronst net een week vroeger was dan in andere jaren. Er was evengoed veel gedrag te zien, maar minder intensief en voornamelijk in de ochtenduren. Daarna lagen de herten veelal te rusten. De echte actie hebben we dus gemist. Toch was het een leuke ervaring en heeft het mooie beelden opgeleverd.
Groeten, 
Paul 

2 opmerkingen:

  1. Erg mooie serie. Sfeervol in beeld gebracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt er toch erg mooie beelden aan over gehouden.
    Degene met de varens in het gewei vind ik de mooiste.

    gr. Erik

    BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !