zaterdag 28 juni 2014

Griekenland

Onlangs heb ik een korte fotoreis naar Griekenland gemaakt. De bestemming was de omgeving van de berg Olympus op het Griekse vasteland. Vooraf hadden we uitgezocht dat de regio bijzonder rijk is aan orchideeën, vlinders en reptielen en amfibieën. Onze timing bleek niet helemaal gunstig. Bij aankomst bleek het laagland erg droog en waren de orchideeën al lang en breed verdwenen. Hoger op de berg bleken weinig orchideeën te vinden, mogelijk was het hier juist weer te vroeg. Vlinders vlogen er heel veel, maar om ze te fotograferen bleek een ander verhaal vanwege de hoge temperatuur en het harde licht.
We hebben ons daarom grotendeels op amfibieën en reptielen geconcentreerd, aangezien wij allemaal een passie voor dee dieren hebben. Het land is bijzonder rijk aan deze diergroepen. In totaal hebben we 21 soorten gezien, waarvan we en een behoorlijk aantal hebben kunnen fotograferen. 
Klapper was voor mij de zandadder. Wat mij betreft de mooiste (gif)slang van Europa. Het is tevens een van giftigste slangen van Europa, dus enige voorkennis is niet overbodig. In de bergen waren bij kleine stroompjes de nodige amfibieën te vinden, zoals Griekse beekkikkers en geelbuikvuurpadden. Het water dat over de rotsen stroomde glinsterde in de zon, wat voor mooie effecten met lichtvlekken zorgde. Heel ongewoon voor ons zijn ook schildpadden die op verscheidene plekken rondsjouwen. Onder dezelfde categorie vallen de grappige gekko’s die 's avonds te voorschijn komen.
Los van de foto’s is Griekenland een prettig land om als fotograaf heen te gaan. Het is lastig om je verstaanbaar te maken, maar de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast zijn er veel plekken waar niemand komt en je lekker je gang kunt gaan. Al met al een land waar ik nog wel eens naar terug ga.

Groeten, Paul

 Griekse beekkikker

 Sprinkhaan (Saga spec.)

 Geelbuikvuurpad

 Griekse landschildpad

 Zandadder

 Zandadder

 Naaktvingergekko

 Rugpatroon van groene pad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reacties zijn onze motivatie !