woensdag 26 juni 2013

Het voorjaar is naar de kluten...

Nu de zomer officieel begonnen is kunnen we het voorjaar uitwuiven, en om de titel van dit bericht te verduidelijken...het weer was nu niet echt geweldig. Maar daar hebben de mooie elegante Kluten geen boodschap aan, want zij waren wel op post. Ik heb een zwak voor deze vogels omdat ze zo sierlijk zijn en prachtig getekend vind ik.  Maar uiteraard zijn steltlopers uiterst moeilijk te benaderen, dus was succes alles behalve zeker.
Op een mooie plek in Antwerpen ontdekte ik een kleine plas met een stevige kolonie kluten, inclusief jongen. Dat vroeg om enkele ochtenden te gaan schuilen. Dus in deze tijden van langste dagen van het jaar, betekende dat weer eens belachelijk vroeg uit de veren en tijdig daar zijn voor het eerste 'strijklicht', zo ongeveer rond 05.00u.  Goed gecamoufleerd, plat op de buik in de modder, tussen hoog gras en uiteraard met veel zin begon ik eraan.
Uiteraard hadden ze door dat er een indringer op het terrein was dus vlogen ze eerst hoog en luidkeels over, om daarna toch ver weg terug te landen. Door goed stil te liggen werden ze uiteindelijk minder angstig en kwamen exemplaren mooi voor de lens lopen. Zelfs zo dicht dat alle beelden hier full frame zijn, zonder crop.
Het is een echt plezier deze schitterende steltlopers voor de lens te krijgen en ik hoop er gauw nog mooiere foto's van te gaan maken, als het (kluten)weer nog even mee wilt.
5 opmerkingen:

 1. Erik van Velden26 juni 2013 om 22:16

  Hoi Martin, mooie serie weer. Ik hou wel van dit soort foto's. Mooie zachte kleuren en rustige achtergrond die maken het af. Sommige zou je nog net iets rechter mogen zetten.

  gr. Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, geweldige titel en even zo geweldige foto's. Prachtig Martin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat mooi!
  Dank je wel voor het delen van deze prachtige foto`s Martin.

  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt deze sierlijke vogel heel mooi vastgelegd. Prachtige, zachte kleuren en een bijzonder goede scherpte.
  Nr 2, 5 en 7 zijn mijn favorieten uit deze topserie.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg mooi in beeld gebracht! Nr 2 is erg mooi met die reflectie. Leuk om te lezen ook en die titel...geweldig!!!Haha!

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !