woensdag 17 april 2013

Zoektocht naar kleur in de Provence

Het deed me veel plezier toen ik onlangs gevraagd werd om deel te nemen aan deze mooie blog, waar ik trouwens al lang fan van ben.
Ik run al een tijdje mijn website www.martinsnature.com en een eigen blog martinsnature.blogspot.be.
Ik zal dus in de toekomst proberen, samen met alle andere geweldige fotografen van deze blog, ook hier regelmatig interessante en creatieve berichten te posten, in de hoop dat jullie natuurliefhebbers en fotografen er misschien door geïnspireerd zullen worden.  Ik kijk er naar uit!

Dus, als eerste...

Twee weekjes Provence werd fotografisch een moeilijke beproeving. Zoals overal had de lente vertraging en bleek ook de vogeltrek achterop te lopen. Dus weinig te observeren, dan maar de pijlen gericht op de kleuren en landschappen. Ook niet evident want het weer wou ook maar niet mee, vaak erg grijze luchten en donkere wolken, niet echt zuiders dus.  Enkel de ochtenden waren helder dus vaak vroeg uit de veren, om toch dat nog te hebben. Daarna trok de hemel vaak dicht.

Het werd een zoektocht naar kleur in landschappen en in enkele okerformaties daar in de buurt. De kleurschakeringen die je in die okerrotsen kan vinden zijn werkelijk verbluffend.  Van dieprood tot felgeel. De lichten eikenmossen die vaak op de gele of rode grond vallen, geven mooie contrasten.

De ideale kans om ook mijn nieuwe filters van het merk 84,5 uit te testen. Ik werkte met de grijsverloopfilters van de professional line, de Medium ND en Strong ND. Ze zijn zeer goed vervaardigd en geven een mooi verloop, zoals het hoort. Mij bevallen ze zeer goed.  Meer info op www.camerafilterstore.nl

Tijdens een enkele mooie dag toch even richting Camargue gereden waar ik een elegante Steltkluut kon volgen tijdens de laatste zonnestralen.


Martin Steenhaut
Natuurfotograaf
_____________
info@martinsnature.com
www.martinsnature.com
www.facebook.com/martin.steenhaut
5 opmerkingen:

 1. Welkom bij ons bloggers Martin. Je bent een waardevolle en zeer welkome versterking.
  En gelijk al een erg mooie serie. Die filters ga ik eens even in de gaten houden want deze resultaten zijn wel veelbelovend moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom Martin. Een prachtige serie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Martin,

  Mooie foto's. Ook op je site veel moois gezien!
  Leuk dat er meer mensen mee gaan doen.
  Ik heb er zelf ook zin in al voel ik de druk al wel een beetje :-).

  gr. Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie serie Martin.

  Welkom trouwens :)

  René

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !