zaterdag 2 februari 2013

Roerdomp voor de lens

Zo heel af en toe heb je mazzel. In koude wintermaanden wil het nog wel eens lukken om de schuwe en extreem goed gecamoufleerde roerdomp te zien jagen langs rietkragen. Ze houden zich dan op rond wakken of de nog net niet dichtgevroren delen tussen het riet. Zo was het ook in dit Twentse geval ware het niet dat deze prachtige vogel zich nu nog steeds laat zien. De sneeuw en het ijs zijn al verdwenen maar kennelijk is hier zoveel voedsel voor hem te vinden dat hij het allemaal prima vindt; inclusief de ratelende fotografen op nog geen zes meter bij hem vandaan. Hier een aantal van de resultaten; de rest staat nu op mijn website. Foto's gemaakt met de Nikon D800 met daarop de Sigma 300-800 mm; iso 640; f5.6 en 6.3.

10 opmerkingen:

 1. The last photo is verry funny! :-D I like all your photos from this post. Beautiful taken. I have never seen such a bird. Can you wrote the latin name of this bird? Thanks a lot. Many greetings from Germany :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Han Bouw "MEESTER" !!

  Zoals je ziet, met hoofdletters want jij bent een echte.

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt!
  @Stephanie: Thank you. The Latin name is 'Botaurus stellaris'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie serie van een prachtige vogel Han!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Han,
  Ook jij hebt de roerdomp prachtig in beeld gekregen. In deze tijd van het jaar kan je het soms verrassend goed treffen. Een bijzondere, schuwe vogel op de plaat zetten geeft wel een kick. De komende week zal ik mijn serie in mijn weblog zetten zoals ik die gemaakt heb in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een prachtige vogel die je evenzo prachtig op de plaat hebt gezet. Roerdompen fascineren me vanwege hun schutkleur. Een serie om van te genieten.

  gr jowan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch niet voor niets geweest zo te zien. Fraaie serie geschoten. Het was dan ook een buitenkansje en dat in Twente!
  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fraaie serie Han, het is echt genieten met deze vogel en dat in Twente.
  Groet Tom

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !