zondag 19 augustus 2012

Beestjes

Zoals ik in mijn vorige post al schreef,is het inderdaad een heel rustig macro seizoen gebleven.Bijna geen vlinders maar wel veel vliegen,bijen en wespen. Uiteraard ben ik wel veel de natuur in geweest en heb wel wat foto`s kunnen maken. Momenteel zijn de tijgerspinnen weer in grote aantallen aanwezig.Nu ben ik niet bepaald dol op spinnen maar vind deze exemplaren van ongeveer twee centimeter, geel-zwarte lijf en indrukwekkende poten wel erg mooi om te zien. De tijgerspin is sinds het begin van de tachtiger jaren in nederland te zien maar komt oorspronkelijk uit het middellandse zeegebied.Het zijn echte rovers en hebben meestal wanneer je ze ziet een prooi zoals de grotere libellen soorten of een sprinkhaan in het web.Zelfs de mannetjes worden na de paring ingesponnen.De soort is te vinden in heidevelden en ruigere graslanden waar ze op enkel decimeters boven de grond hun web maken.

6 opmerkingen:

 1. Prachtige macro`s Trui!
  Heel mooi dat softe.

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige foto's weer Trui. Lekker herenbaar als 'Trui foto's' en dat is een compliment.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trui,

  Heel erg mooi. Het is dan wellicht een rustig macro seizoen, de resultaten zijn er niet minder om.

  Groet,
  Alex & Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je laat prachtige macro foto's zien, de tijgerspin is zeker een van de mooiste spinnen, het macro seizoen is dunnetjes geweest, maar deze foto's mogen er weer heerlijk zijn. Genieten hoor, elke keer weer van je foto's.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad weinig vlinders dit jaar. gelukkig dat het de laatste weken nog iets aantrok qua aantallen vlinders. En is het nu wespspin of tijgerspin? Daar ben ik nog niet uit. Of zijn het twee soorten.

  groeten

  Jowan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enjoy visiting your blog and your photos are so beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !