zaterdag 18 februari 2012

Liveblog Zweden deel 4

Allereerst bedankt voor al jullie reacties. Dat is voor mij ook weer genieten kan ik je verzekeren.
Gisteravond weer op pad geweest in de hoop nog weer eens het noorderlicht te kunnen waarnemen. Dat lukte helaas niet. Toch daar maar even een plaatje gemaakt om een indruk van de omgeving te krijgen. We zitten van donker tot donker in de schuilhut dus helaas zien we niet al te veel van de omgeving.


Ik durf het nauwelijks te zeggen maar al om half acht hadden we een eerste steenarend voor de hut. Ze bleef echter in een van de bomen zitten om daarna weer op de wieken te gaan. Om een uur of een begon het te sneeuwen en binnen tien minuten klapte er een steenarend op de uitgelegde prooi. (in de sneeuw verstopte varkenskop van de slager) Ik koos ervoor om vooral videobeelden te maken dit keer maar natuurlijk ook weer wat foto's gemaakt.

In de loop van de middag begon er een stormachtige wind op te steken en omdat dit gepaard ging met sneeuwval en stuifsneeuw kwam de gids ons ophalen met een sneeuwscooter. De bosweg was onbegaanbaar geworden voor zijn auto. Nou, dat werd weer een geheel nieuwe ervaring. Met zijn allen en al onze spullen op de sneeuwscooter manoeuvrerend door het bos en daarna met een enorme snelheid op weg naar huis. En daar aangekomen zelf ook even plaatsnemen natuurlijk. WOW!

Morgen de laatste dag en die hadden we gepland voor het maken van landschapsfoto's. Maar de voorspellingen zijn dat er erg veel sneeuw gaat vallen wat betekend dat we hier niet veel mee zullen kunnen. Daarom besloten om toch nog maar weer de wekker op vier uur te zetten en weer een ochtend in de hut te gaan zitten. Te kort voor steenarenden denk ik maar wie niet waagt...
Vanwege de terugreis zal het evt slot van deze liveblog wel even op zich kunnen laten wachten. Thuis eerst maar weer wat slaap in halen:-))

5 opmerkingen:

 1. Dag han en al de andere.

  Zo te zien komen jullie me prachtige fotos thuis en een geweldige ervaring.

  Ik wou dat deze exemplaren zo makkelijk bij mijn schuilhut voor de dag kwamen ;-)

  Goeje rijs terug

  maikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Han,

  Wat een geweldige momenten beleef je daar. Prachtig zoals de vogels poseren voor de camera's. Erg mooi. En die sneeuw maakt het alleen maar mooier. Geniet nog even en de platen zijn indrukwekkend.

  Groet,
  Alex & Annette
  Harderwijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Han,

  Geweldig mooie foto's. Vooral het licht en de sneeuw maken de plaatjes af.

  Groet,

  Theo Bus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er allemaal geweldig uit!Prachtfoto`s.

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !