dinsdag 1 november 2011

Helgoland, liveblog deel 2

Vandaag heb ik mij vooral bezig gehouden met de velduilen. Dat is natuurlijk een gok want je laat zo al snel andere mooie modellen op het eiland aan je voorbij gaan. Het viel niet echt mee. In de ochtend waren vijf uilen volop aan het jagen maar na een uurtje viel het stil. Slechts af en toe liet een van deze fraaie vogels zich nog even zien.
De wandeling terug langs het strand levert altijd wel wat leuks op zoals deze steenloper. Aan het eind van de dag, de zon was net onder gegaan, melde zich een zeldzaamheid; een vorkstaartmeeuw. Enorm hoog in de iso leverde het in elk geval een bewijsplaatje op. Wellicht de komende dagen wat meer tijd aan besteden.

PS: De foto's zijn op een laptop bewerkt dus het kan goed zijn dat er wat technische kwaaltjes in zitten.

6 opmerkingen:

 1. Ook deze foto's zijn weer prachtig Han!
  En wat had je prachtig licht bij de steenloper, erg mooi allemaal.

  Groetjes,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in het groot zijn het prachtige foto's, ook vanaf de laptop zijn het top foto's, wat een ogen kijken je aan, dit is genieten, en dan nog iets moois aan het eind van de dag tegen komen, je bent met een glimlach naar je hotel gegaan..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stunning owl shots. My favourite bird.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende foto's Han. Die ogen van de velduil hebben net zoals bij een steenuil iets speciaals.Ik hoop ze in onze omgeving nog tegen te komen. Sovon meldde laatst dat er nog velduilen op komst zijn.
  Groet,
  Robert Westerhof

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg fraai Han. Wat een lichte velduil trouwens. Helgoland is mijn favoriete eiland. Kom er erg graag, zeker als deze jongens voorbij komen. Gr. Harf

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !