zondag 19 juni 2011

Boshut

Al een aantal jaar heb ik ergens op de Veluwe een klein hutje staan waar ik zo nu en dan eens inkruip om wat bosvogeltjes op de foto te zetten bij een drinkvijvertje. Dit voorjaar was warm en droog en dus eigenlijk de perfecte tijd om daar eens wat bosvogels te fotograferen. Maar door andere bezigheden kwam het er maar niet van, tot het (lange) Hemelvaartweekend. Drie dagen lang vanaf een uur of drie het hutje ingekropen om hopelijk wat badderende vogeltjes op de foto te zetten. Vaste bezoeker is de zwartkop. Zowel mannetje als vrouwtje komen bijna dagelijks langs en ik heb zelfs meerdere mannetjes in één keer voor me gehad. Dat gaat best goed totdat er ook een vrouwtje zwartkop bij het water komt want dan moeten de heren even laten zien wie de stoerste zwartkop is.

Vinken zijn ook vaste bezoekers van de vijver en elke dag kwam zowel mannetje als vrouwtje een keer langs voor een slokje of een bad.De derde dag dat ik de hut indook kreeg ik eerst de vaste bezoekers voor de lens. Maar ineens plofte er wat achter de vijver neer op de grond wat ik niet meteen kon plaatsen. Het leek op een vink maar landde wat minder sierlijk. Ineens kwam er over de rand van de vijver een vogelkop tevoorschijn met wel een hele dikke snavel. Appelvink!! Ik had deze jongen voorgaande jaren hier ook al op bezoek gehad maar dit jaar was het voor het eerst. Een beetje zoekend naar de juiste badplek begon het mannetje aan de grote wasbeurt. Wat een knapen van vinken zijn dit toch ook! Naast de vijver waren nog twee andere appelvinken komen zitten maar deze kwamen niet bij het water. Jammer maar helaas. Ineens vlogen ze alle drie op en vlogen laag over de hut weer het bos in. Wat een prachtige vogels!!

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige serie zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer mooie foto's, vooral de overgang van water naar achtergrond is zo goed als naadloos...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je geduld is zeker beloond met deze serie mooie foto's. vooral de combinatie van aktie en de weerspiegeling vind ik heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prima boshutje als ik het zo zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lijkt me dat lekker; even een paar uurtjes in zo'n hutje zitten; niemand erbij, geduldig wachten en dan zo nu en dan beloond worden. Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !