zaterdag 16 april 2011

Een voldaan gevoel

Weer een voorbeeld van het profijt wat je kunt hebben als je het werk voor een vogelwerkgroep combineert met de fotografie. Of is het eigenlijk andersom?


Al jaren inventariseren we diverse soorten vogels waaronder bosuilen. Gelukkig hebben we er in Twente nog behoorlijk veel maar je hoort ze vaker dan je ze ziet. Helaas zijn veel bosuilen afhankelijk van nestkasten daar het aantal natuurlijke holtes in oude bomen behoorlijk beperkt is. Maar zo heel af en toe tref je zo’n natuurlijke plek.

Over de boom waar deze vogel zich al een aantal jaar ophoudt is al veel te doen geweest daar ik op en dag zag dat hij gemerkt was met als doel gerooid te worden. Juist omdat het aantal van dit soort voor bosuilen geschikte bomen beperkt is nam ik namens de vogelwerkgroep contact op met de terreineigenaar waarmee we tot nu toe nog steeds hebben weten te voorkomen dat de boom het loodje moet leggen. Wat geeft het dan een voldaan gevoel als je deze inspanningen beloond ziet worden met momenten als deze; en dat bij daglicht.

Meer foto’s op mijn website.


3 opmerkingen:

 1. wat zij het toch bijzondere vogels, je zal er zeker van genoten hebben.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Han, leuk dat filmpje erbij. Nu kan je goed zien dat hij zit te roepen (en wel bij daglicht).
  Hoe is het met de hut?

  gr. Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor jullie reacties.
  @Erik: de hut is af. Komt nu snel op de website

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !