zaterdag 30 april 2011

Doneer een nestvlotje voor de zwarte stern

Gelezen op http://www.natuurmonumenten.nl/
De zwarte stern is een prachtige, maar helaas ook zeldzame vogel. Natuurmonumenten probeert deze bijzondere soort te behouden door het uitleggen van broedvlotjes in De Wieden. Help ons mee en sponsor een broedvlotje!

Eind april arriveert de zwarte stern weer in ons land, na een lange reis uit Afrika. Een prachtige moerasvogel, maar helaas ook een bedreigde soort. De zwarte stern broedde vroeger op drijvende waterplanten zoals krabbenscheer. Deze plant werd door de teruglopende waterkwaliteit steeds zeldzamer, waardoor de populatie zwarte sterns sterk terugliep. Met het uitleggen van broedvlotjes wordt geprobeerd deze mooie vogel voor Nederland te behouden.Broedvlotjes

In De Wieden broeden ruim 200 paren, de grootste populatie van Nederland. Meer dan 25 vrijwilligers leveren hier samen met onze boswachters een belangrijke bijdrage aan. Zij maken elk jaar meer dan 500 broedvlotjes gereed voor het broedseizoen van de zwarte stern. Deze worden in april per boot op verschillende locaties in De Wieden uitgelegd. Daarna bezoeken de vrijwilligers wekelijks de broedvlotjes om de ontwikkelingen te volgen.

Sponsor een broedvlotje


Wilt u ons helpen om de zwarte stern te behouden? Voor slechts 5 euro kunt een broedvlotje sponsoren! Zo helpt u een paartje zwarte sterns aan een broedplekje in De Wieden.
Volg deze link voor dit artikel en sponsor een nestvlotje.
Gezien de enthousiaste reacties van de vorogaande edities organiseer ik ook dit voorjaar weer OpStap dagen naar dit schitterende natuurgebied. Met een paar fluisterbootjes trekken we het gebied in en gaan we genieten van alles wat we tegen gaan komen. En natuurlijk gaan we ook op zoek naar de zwarte sterns! Ik help je mee om op een verantwoorde wijze deze fraaie vogels te fotograferen. Het lijkt allemaal namelijk makkelijker dan het is.
En vanzelfsprekend ga ik naar aanleiding van deze dagen ook een aantal vlotjes sponsoren.
Ga naar mijn website voor informatie over deze OpStap dagen en meldt je aan. Er zijn alleen nog een paar plaatsen voor 28 mei en 5 juni.Update:
Ook natuurfotografie vereniging Natuurfocus pikt dit initiatief op en doet mee. Naast de club zelf doneren ook de leden aan de zwarte stern.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reacties zijn onze motivatie !