vrijdag 25 maart 2011

Nieuwe reizen

Ik heb weer drie nieuwe reizen aan het programma kunnen toevoegen. We gaan verder met het succesvolle individuele concept waarmee je zelf op pad kunt en ter plaatse door een collega wordt begeleidt.
Dit keer een reis naar Noorwegen en twee naar Polen.

Muskusossen in Noorwegen.

Een van de mooiste reizen welke ik zelf gemaakt heb is wel die naar de muskusossen in het Noorse Dovrefjell. Muskusossen spreken tot de verbeelding en voor menig fotograaf is het dan ook een wens om deze imposante dieren te mogen fotograferen. We hebben een individueel reisconcept opgesteld om je daar een handje bij te helpen.Oernatuur in Polen - diverse reizen


De eerste reizen met Marek zijn goed verlopen en de deelnemers waren erg goed over hem en zijn begeleiding te spreken. Vandaar dat we het reisaanbod met hem uitgebreid hebben.

Bialowieza oerbos - Lentereis

Het Bialowieza oerbos bevat het laatste gematigde oerbosgebied in Europa. Grote delen van het bos bestaan uit indrukwekkende oude bomen en een bosbodem bestaande uit vele omgevallen boomstammen bedekt met paddenstoelen en mos. Het bos heeft een rijke wildstand met onder andere grote roofdieren zoals de wolf en de lynx. De Europese bizon, of wisent, is het symbool van het gebied. Dit dier was in het wild uitgestorven maar inmiddels is de soort dankzij het werk van de wetenschappers en beheerders hersteld. In deze tijd van het jaar is het lastig deze dieren te vinden maar als het lukt, zal het resulteren in prachtige foto´s in een geweldig landschap. De oude bomen zijn een perfecte plek voor in holen broedende vogelsoorten zoals de drieteen- en witrugspecht en vliegenvangers. Tevens komen hier enkele bijzondere uilensoorten zoals dwerguil, ruigpootuil en de imposante oehoe voor.

Voor deze reis zijn nog slechts twee plaatsen beschikbaar. Foto's Marek Kosinsky

Bergflora in de Poolse Karpaten (juni)


We hebben nog een mooie reis aan dit concept toegevoegd waarbij u samen met Marek het bijzonder fraaie Karpaten gebied in trekt. We bezoeken het Pieniny- en Tatra gebergte. Deze bergketen in het zuidoosten van Polen zijn meer dan uitnodigend voor natuurfotografie dus u kunt er uw hart ophalen.

De nadruk ligt op het fotograferen van flora en landschappen maar vanzelfsprekend worden andere kansen ook niet onbenut gelaten. Marek is vanwege zijn achtergrond als onderzoeker van de Universiteit van Krakow specialist op bergflora gebied. U kunt zich dus geen betere gids wensen. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de groep worden er dagelijkse fotowandelingen van 4 tot 8 kilometer gemaakt.
Foto's Marek Kosinsky

Ga voor alle informatie en beschikbaarheid van deze reizen naar mijn website op http://www.hanbouwmeester.nl/ en volg daar de link naar de reizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reacties zijn onze motivatie !