vrijdag 31 december 2010

Puffen in Gambia

Afgelopen week terug gekomen van een week fotograferen in Gambia. Doelstelling was het onderzoeken of er een mogelijkheid is om een reis naar dit Afrikaanse vogelparadijs te organiseren. Daarover later vast meer want nu is daar nog geen duidelijkheid over. Samen met reisgenoot en fotomaatje Rick Tibbe bivakkeerden we in een bos op de oevers van de Tanji river. Een fraai gebied met alleen daar al vele vogelsoorten. En apen maar die waren hier zo schuw dat hun aandeel beperkt bleef tot het wekken van ons door smorgens heel vroeg met een enorme knal op het dak van ons verblijf te knallen. Onder een brandende zon die de temperatuur liet oplopen tot zo’n 36 graden bezochten we een aantal goede vogelgebieden. Het was een vreemde gewaarwording om op een dag waarop je smorgens nog puffend stond te fotograferen thuis te komen in een land wat gebukt gaat onder een ouderwetse winter. 45 Graden temperatuursverschil op een dag; oef!

Van foto’s bewerken gaat het de komende tijd waarschijnlijk niet komen maar op de terugweg heb ik in het vliegtuig de laptop er even bijgepakt en alvast een aantal foto’s bewerkt. Voor de echte kwaliteit en een compleet verslag moet je dus helaas nog even geduld hebben maar hier al vast een indruk van de eerste twee dagen.7 opmerkingen:

 1. dit is een mooi reisje geweest. Prachtige kleuren en verschillende dier soorten. En dan terug komen in het koude Nederland, dat zal even tegen vallen..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt al leuke soorten weten vast te leggen zo te zien, met oa een kapgier, kleine bijeneter en reuzen ijsvogel geen slechte eerste kennismaking. Ook de apen en leguaan is een mooie 'bijvangst' Kijk uit naar de rest van je opnames.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtige serie foto's Han,je zoekt het wel steeds verder weg voor het organiseren van fotoreizen.

  Groeten Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Han,

  Prachtige foto's van kleurrijke dieren op een geweldig en kleurrijk continent. Dat moet een schitterende ervaring zijn geweest en vast voor herhaling vatbaar.

  Groet,
  Alex & Annette Hagenbeek
  Harderwijk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor jullie reacties mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig Han!
  Het moet een enorme verrijking geweest zijn voor je.
  Groetjes,
  Leon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtig zeg! lijkt me ook echt een macro walhalla.

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !