dinsdag 1 juni 2010

OeverzwaluwenZoals jullie waarschijnlijk al wel weten vind ik erg veel voldoening in het combineren van beschermen met fotograferen. Het vogelwerkgroep bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Zo zag ik afgelopen week dat er een steil wandje was ontstaan bij een zandafgraving in mijn gemeente. Dat betekend in deze tijd van het jaar vaak dat er oeverzwaluwen zullen proberen hun nesten er in te graven. Het valt voor deze vogels niet altijd mee om dergelijke broedplaatsen te vinden en helemaal in Twente houdt het dus niet over met het aantal broedgevallen. Groot probleem is dat de geschikte broedplaatsen zich vaak op bouwplaatsen bevinden waar dus op dat moment gewerkt wordt. Gevolg is dat de kans groot is dat de nestwanden dus weggehaald worden op het moment dat de vogels nog aan het broeden zijn of zelfs jongen hebben. Om dit te voorkomen maakte ik ook hier een praatje met de aannemer. Deze was gelukkig onmiddellijk bereid mee te werken en de plek voorlopig met rust te laten. In de praktijk moet je dit altijd nog maar afwachten maar het is goed te horen als de intentie en begrip er is.
De aannemer gaf me ook toestemming om er een schuiltentje bij te zetten en het broedproces dus van nabij te volgen. Zo rolden daar de afgelopen dagen al vast deze foto’s uit. Hopelijk krijgt het nog een succesvol vervolg voor deze fotograaf maar vooral voor deze vogels.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reacties zijn onze motivatie !