donderdag 25 maart 2010

Liveverslag; het wordt steeds rustigerVanmorgen erg vroeg opgestaan om lekker vroeg in het noordelijk deel van Donana te gaan vogelen. We wisten dat we een paar slechte wegen tegen zouden komen maar dat ze zo slecht waren dat we het volgens zeggen ‘hypermoderne’ bezoekerscentrum niet eens konden bereiken hadden we toch niet verwacht. Het nog berijdbare deel was mooi. Kwelders links en rechts naast de weg met zwarte ibissen, kleine zilverreigers en steltkluten maar de aantallen en de variatie is nog niet aanwezig. Op het moment dat het echt mooi begint te worden zijn de kuilen en gaten in de weg wel erg diep en durven we het risico niet meer te nemen. Hier vast komen te zitten zou uren wachten betekenen.
We horen op diverse plekken graszangers zingen en wagen er een paar uurtjes aan. Met succes want de vogels bemannen af en toe erg mooi hun zangposten. Het licht wordt even erg mooi en ik kan zelfs terug naar iso 50. Dat blijft toch steeds weer een uitdaging.
Aan het eind van de ochtend wordt het bewolkt en begint het steeds harder te waaien. Voor zangertjes kun je het dan al wel vergeten dus trekken we de wat meer met parasol- en kurkbomen begroeide gebieden in. We zien twee hoppen maar hoge hekken en het gebrek aan plekken om te stoppen verhinderen het fotografen van deze fraaie vogels. Iets wat we hier ergelijk veel tegenkomen. Met het omslaan van het weer, het waait en regent inmiddels flink, lijken ook alle vogels verdwenen. We zien nog wat putters en grauwe gorzen maar daar blijft het wel zo’n beetje bij. Op tijd en enigszins teleurgesteld belanden we in het hotel om onder het genot van een biertje de foto’s te bewerken en jullie natuurlijk weer even op de hoogte te houden.
We overwegen momenteel om een dag eerder weer richting portugal te rijden om daar het fraaie gebied waar we de kuifkoekoek en de grote trappen gezien hebben weer te bezoeken. Even dat idee laten bezinken en dan zien we het wel.
2 opmerkingen:

 1. hoi Han,

  geweldige ervaringen en foto's weer. We worden nog druk als we de plekken waar je nu allemaal mee bezig bent ook willen bezoeken.
  Veel succes nog!
  Spreek je snel, Edwin Siemerink

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie vogel op de bovenste foto!

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !