zaterdag 13 februari 2010

De notenkraker nader bekeken.

De notenkraker was voor mij waarschijnlijk wel het hoogtepunt van de reis naar Bialowieza; het blijven de veren in beeld die me boeien… Met 32 cm lengte is deze mooie vogel slechts iets kleiner van de vlaamse gaai. Dat verschil kon ik daar mooi zien omdat ze bij elkaar zaten. Toch lijkt hij door zijn kleuren weer iets forser; vreemd eigenlijk. De notenkraker behoort tot de kraaienfamilie en broed vooral in Scandinavië en Siberië. Ook in Polen is deze vogel geen allerdaagse verschijning. Heel lang zal hij niet meer in Polen blijven want al in maart beginnen ze te broeden. Meer foto’s staan inmiddels op mijn website.
video

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Uw reacties zijn onze motivatie !