vrijdag 22 mei 2009

Van groot tot klein.

Hé, je was toch op Lesbos geweest? Ja, dat klopt, maar die week heeft dermate veel foto’s opgeleverd dat ik voor de volgorde eerst maar even verder ben gegaan met het bewerken van de foto’s uit Finland; zo’n drie weken terug.
De korhoenders waren het hoofddoel van deze reis maar vanzelfsprekend zijn we ook op zoek gegaan naar andere onderwerpen. We wilden vooral graag uilen zien daar Finland meerdere soorten als broedvogel kent.
Een van de soorten die we vonden was de laplanduil. Deze imposante uil meet maar liefst 65 cm lengte en is daarmee een van de grootste uilensoorten. Het vrouwtje zat te broeden op een oud nest van een andere roofvogel maar naar het mannetje moesten we toch flink zoeken. Niet zo ver van het nest hebben we hem gevonden waarna we tussen de takjes door een aantal beelden konden maken.Van het ene uiterste naar het andere want de volgende dag vonden we deze dwerguil. Dit beestje is net zo groot als een spreeuw; je kunt het je nauwelijks voorstellen. Deze vogel liet zich erg goed benaderen waardoor we mooie close-up beelden konden maken. Toch vindt ik dat je zo’n klein diertje ook ‘klein moet neerzetten’ hetgeen ik op deze manier geprobeerd heb.Van beide vogels staan meerdere beelden op mijn website.

3 opmerkingen:

 1. Geweldig Han,

  Niet slecht voor gekochte foto's :))
  Je hebt zo te zien volop kunnen genieten en een geweldig aantal prachtige foto's mee terug genomen. Klasse.

  gr. Edwin Kats

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik moest inderdaad alleen maar op een knopje te drukken:-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. VOor een paar centen meer kun je dat iemand anders laten doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !