donderdag 28 mei 2009

1e Op stap dag geslaagd

Gisteren vond de eerste ‘op stap dag’ plaats in het moerassengebied De Wieden in de kop van Overijssel. Met vier bootjes gevuld met erg enthousiaste fotografen trokken we het zo fraaie gebied in. Hoewel het grootste deel van de dag droog verliep speelde vooral de wind ons wat parten waardoor slechts weinig vlinders te zien waren en de meeste zangvogels zich niet bovenin het riet waagden. Toch was er voldoende te fotograferen want in de Wieden is het altijd mooi en vanuit het water is je perspectief compleet anders.
De kleine kolonie zwarte sterns hadden flink te lijden gehad van het noodweer van de afgelopen week. De meeste nesten waren duidelijk in rukwinden en slagregens ten onder gegaan. Het is te hopen dat de sterns nog een tweede broedpoging wagen.
Gelukkig vonden we op een andere, nog veel mooiere plek een nieuwe kleine kolonie zodat we voldoende fotomogelijkheden kregen.
Hieronder een paar foto’s om een indruk van deze eerste dag te krijgen.
Voor komende woensdag 3 juni staat de tweede dag op het programma en er zijn nog wat plaatsen beschikbaar. Kijk hier voor meer informatieGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reacties zijn onze motivatie !