maandag 27 oktober 2008

Kraanvogels in Diepholz…the Movie

Afgelopen zaterdag ben ik met een klein groepje fotografen naar het Duitse Diepholz geweest op zoek naar kraanvogels. Op weg naar warmere oorden trekken kraanvogels een beetje met de vorstgrens mee naar het zuiden. In Duitsland zijn drie zogenaamde pleisterplaatsen waar ze fourageren om vervolgens weer door te vliegen. Door de zachte winters van de laatste jaren blijven echter steeds meer kraanvogels in Diepholz hangen waardoor de aantallen vorig jaar opliepen tot maar liefst 40.000 exemplaren.
Zover is het nu nog lang niet maar we vielen met de neus in de boter door de verse aankomst van in elk geval honderden kranen. Een geweldige ervaring.
De ochtend begon in dichte mist op een stil landbouwweggetje. Overal om ons heen hoorden we het getrompetter maar zien deden we ze dus nog niet. Later op de dag brak de zon op een spectaculaire wijze door en was het genieten geblazen. Deelnemer Arjen Drost maakte ter afwisseling van zijn foto’s af en toe videobeelden en heeft op zijn overigens fraaie website een verslag geplaatst. Beslist de moeite om het eens te bekijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reacties zijn onze motivatie !