zondag 3 augustus 2008

Bekvechten

Afgelopen woensdag met een medefotografe de Oostvaardersplassen bezocht. Voor de hut ‘de Kluut’ zaten twee lepelaars wat voor zich uit te suffen, een groepje kluten en een grote groep grauwe ganzen. ‘Hier zijn ze in elk geval veilig’ bedacht ik me nog even; de grauwe ganzen dan.
Er zat dus in elk geval iets maar om het mooi te kunnen fotograferen was het allemaal toch wat te ver weg. We besloten dus naar de lepelaarsplassen, aan de andere kant van de Oostvaardersplassen, te gaan. Het is een aardig stukje lopen maar meestal is daar wel iets te beleven. In ons geval konden we genieten van de baldadige aalscholverjeugd. De intussen lang en breed uitgevlogen jongen zaten elkaar het leven zuur te maken teneinde gebruik te kunnen maken van de slechts enkele takken die boven het water uitsteken. Het zijn immers de ideale plaatsen om het verenkleed weer op te laten drogen. Tja, aalscholvers, door velen gehaat maar door even zo velen geliefd omdat het hoe dan ook mooie vogels zijn.
De serie van deze dag is te vinden op mijn website.

2 opmerkingen:

 1. Knappe nieuwe blog. Mooie werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arjan Esschendal3 augustus 2008 om 22:34

  Hoi mannen, feli met jullie nieuwe blog. Erg interessant om te weten hoe jullie de natuurfotografie beleven in de ruimste zin van het woord.
  De donderdag zaten er ook enorm veel aalscholvers voor de lepelaarshut en 2 ijsvogels die een ware show weggaven. Vanuit de hut gezien rechts zat een paartje rosse stekelstaart, maar te ver voor goede foto's.

  groeten Arjan Esschendal

  BeantwoordenVerwijderen

Uw reacties zijn onze motivatie !